Verkeerscontrole op twee Vlietbruggen

woensdag 19 oktober 2016

Voorburg - Politieagenten hielden maandag 17 oktober tussen 15.00 uur en 17.30 uur verkeerscontroles op de Wijkerbrug en de Kerkbrug. De agenten kregen ondersteuning van het Verkeershandhavingsteam (VHT) en het team Handhaving van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Buurtbewoner hadden geklaagd bij wijkagenten over het regelmatig negeren van het vrachtwagenverbod  op de Vlietbruggen. Hierop werd deze verkeerscontrole uitgevoerd, waarbij er specifiek gelet werd op landbouw- en vrachtverkeer en dan met name op de aslast, de inrichtingseisen van de voertuigen en het vrachtwagenverbod op de twee bruggen. 

Er werden in totaal dertien landbouwvoertuigen en vrachtauto’s gecontroleerd, waarbij er in zeven gevallen sprake was van een overtreding met betrekking tot:

- foutieve aslast

- overtreding van het vrachtwagenverbod

- losbreek van de reminrichting

- scherp uitstekende delen

- ontbreken van gevarendriehoekOvertreding van het vrachtwagenverbod heeft de blijvende aandacht van de politie. In de toekomst zullen vaker onaangekondigde verkeerscontroles gaan plaatsvinden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Wassenaar | 112 alarmeringen Wassenaar | Goedkoop Tanken in Wassenaar | Supermarkten in Wassenaar | Weerbericht Wassenaar